Under hösten har Norrlandicus testat Sensible Solutions bäddskydd tillsammans med brukare i Sundsvalls kommun och personal från HSB Omsorg, Matfors hemtjänst och Natt- och larmgruppen. Testet är sedan några månader avslutat och Norrlandicus har nu träffat innovatören för att redovisa forskningsresultat och reflektioner från testprocessen.

– Det har varit en spännande och lärorik resa för alla inblandande parter. Framförallt är det glädjande att se hur pass viktig och betydande personalens kunskap och reflektioner är för innovatören, säger Beatrice Ikonen, projektledare.

Sensible Solutions som har utvecklat bäddskyddet ser många fördelar med att få sin produkt testad och utvärderad i en verklig vård- och omsorgsprocess.

Synpunkterna från äldreomsorgen är mycket viktiga för oss. Feedbacken från slutanvändarna gör att vi hela tiden kan fortsätta att utveckla och förfina vår produkt, säger Mikael Gulliksson, Sensible Solutions.

10886148_10152553072197997_1111062744_o