Norrlandicus deltog den 21-22 januari på en av Sveriges största mötesplatser för Välfärdsteknologi och E-hälsa. Tillsammans med SCA Hygiene Products AB visade vi upp det testet som gjorts under hösten på äldreboendet Viktoriagården i Kramfors.

– MVT2015 är en bra arena att synliggöra vårt arbete på och samtidigt en mötesplats för att knyta nya kontakter och inspireras av andra, säger Beatrice Ikonen, projektledare Norrlandicus.

I montern fick besökarna träffa representanter från Norrlandicus och SCA som bland annat berättade om det inkontinensverktyg som testats, testprocessen och utfallet. Arbetet illustrerades även i bild och text. Utöver detta presenterades Norrlandicus verksamhet på mässans konferens under rubriken ”Våga prova innovationer i äldreomsorgen – Erfarenheter från kommunala testbäddar”. Isabella Scandurra som är Norrlandicus vetenskapliga projektledare berättade bland om utvärderingsmetoder kopplat till användbarhet och varför det är viktigt att bestämma vad som ska utvärderas innan man ger sig in i en testprocess.

Totalt besöktes mässan och konferensen av närmare 1500 personer.