Det test som Norrlandicus tidigare genomfört tillsammans med Kramfors socialtjänst och producenten SCA Hygiene AB har uppmärksammats av tidningen SHAPE.
SHAPE är en tidning från SCA som bland annat vänder sig till kunder, aktieägare och analytiker men också till journalister, opinionsbildare och andra aktörer intresserade av SCAs verksamhet och utveckling. Tidningen når läsare runt om i hela världen och trycks på åtta olika språk.

”Det finns stor potential för att förbättra, och framför allt individualisera inkontinensvården i Sverige, säger Isabella Scandurra, forskare i hälsoinformatik vid forsknings- och utvecklingsprojektet Norrlandicus i Västernorrlands län, som genomfört testerna.

Läs hela reportaget om Norrlandicus test av SCAs inkontinensutredningsverktyg på Viktoriagården i Kramfors här: SHAPE nr 2 2015 | sid 30-31

SV SCAmagazine SHAPE 2 2015 VOR edition